voetbalzone

Wenger: ‘Ik zou graag willen dat hij beter Engels leert spreken’

Erik van Dam02 mrt 2016, 10:00
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 10:00
Advertentie

Gabriel Paulista trok vorig jaar in januari van Villarreal naar Arsenal, maar dertien maanden na binnenkomst heeft de verdediger de Engelse taal nog niet voldoende onder de knie. Arsène Wenger hoopt dat daar gauw verandering in komt en doet hem (nogmaals) publiekelijk het verzoek om te werken aan zijn talenkennis.

/

Een jaar geleden, toen Gabriel Paulista nog maar net in huis was gehaald, zei Wenger al eens tijdens een persconferentie dat de Braziliaan nog het nodige te leren had op het gebied van communicatie. “Zijn Engels is erg slecht en dus een groot probleem. Als je geen Engels praat en uitdrukkingen als come out, come back, right, left niet begrijpt, dan is dat een probleem voor een verdediger”, gaf Wenger toen aan.

De Fransman constateert nu dat Gabriel Paulista het Engels nog steeds onvoldoende machtig is en dat vindt hij jammer. “Ik zou graag willen dat hij het beter leert spreken. Dan kan iemand je in een fractie van een seconde helpen. Nu heeft hij Nacho Monreal wel naast zich en die spreekt Spaans, dat scheelt. En ik geloof dat Gabriel er hard mee bezig is en dat het wel vooruit gaat”, aldus Wenger.

Bezig met laden …