voetbalzone

Wenger: 'Jonge spelers moeten kans krijgen, maar als ze spelen is er kritiek'

Bart Kruyt20 feb 2016, 17:22
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2016, 17:22
Advertentie

Arsenal kwam op zaterdagmiddag niet verder dan een 0-0 gelijkspel in de FA Cup tegen Hull City. The Gunners waren wel de betere ploeg en hadden een hoop kansen, maar kwamen niet voorbij keeper Eldin Jakupovic, die de wedstrijd van zijn leven keepte. Trainer Arsène Wenger was niet te spreken over het resultaat, al was hij wel bij met het spel dat Danny Welbeck liet zien.

/

“Ik geloof dat het positieve van vandaag was dat Welbeck het behoorlijk goed deed”, vertelde Wenger na afloop van de wedstrijd. “Hij stond voor het eerst in een jaar, of tien maanden eigenlijk, in de basis en speelde goed.” De aanvaller kreeg een aantal goede kansen, maar hij wist net als zijn ploeggenoten niet te scoren. Wenger koos er, met het oog op het drukke schema, voor om veel spelers rust te geven: “Ik stelde een team op dat naar mijn mening goed genoeg was om vandaag te winnen. Mensen willen altijd dat je jonge spelers de kans geeft, maar als je ze dan laat spelen zeggen ze ‘jammer’.

“Voorin hadden we Theo Walcott, Welbeck en Joel Campbell, allemaal internationals”, gaat de Fransman verder. “Mensen willen altijd dat je meer spelers koopt, maar als je ze dan laat spelen, zeggen ze: ‘waarom speelden ze?’. Ik denk dat het team goed genoeg was en dat is geen excuus. Hull verdedigde goed en wij gingen voorin voor de individuele oplossing.” Arsenal neemt het op dinsdag in de Champions League op tegen Barcelona en treedt dan wel op volle sterkte aan.

Bezig met laden …