voetbalzone

Wenger kijkt naar EK 2016: ‘Ik sluit Engeland zeker niet uit’

Erik van Dam01 jan 2016, 13:33
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2016, 13:33
Advertentie

Engeland won in de historie eenmaal het WK (in 1966), maar slaagde er nooit in het EK op zijn naam te schrijven. De laatste edities werd er al niet zo veel meer verwacht van de Engelsen, omdat de seizoenen in de Premier League lang en slopend zijn en the Three Lions ‘traditioneel’ teleurstellen. Toch schaart Arsène Wenger het land waarin hij werkt onder de favorieten op het toernooi.

voetbalzone

“Of Engeland een kanshebber is tijdens het EK 2016? Ja, natuurlijk!”, zegt Wenger zonder aarzelen in de Britse tabloids. “Waarom niet? Als je de groepsfase niet doorkomt moet je haast wel suïcidaal zijn, want 16 van de 24 landen gaan verder. Dan kan ik me niet voorstellen dat Engeland daar niet bij zit. En wie zijn dan nog je belangrijkste, zwaarste tegenstanders? Duitsland, Spanje en Frankrijk.”

“Ik sluit Engeland zeker niet uit, hoor. Maar ik zie ze niet als de topfavoriet, ze zitten in de tweede categorie. Als het lekker loopt kan er wat gebeuren, ze hebben een hoop jonge spelers. Toen wij laatst tegen Bournemouth speelden deden er vier Britse talenten mee: Alex Oxlade-Chamberlain, Calum Chambers, Kieran Gibbs en Theo Walcott. Die zijn jong en getalenteerd, je kunt niet uitsluiten dat Engeland iets gaat doen”, vindt Wenger.

Bezig met laden …