voetbalzone

Wenger kijkt uit naar januari: 'We willen iets doen op de transfermarkt'

Bart Kruyt26 nov 2015, 12:48
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2015, 12:48
Advertentie

Arsène Wenger heeft de reputatie dat hij wel heel erg voorzichtig is met het uitgeven van geld en helemaal als het gaat om de winterse transferperiode. Toch is de coach van Arsenal van plan om in januari de markt op te gaan: the Gunners kunnen nog wel een defensieve middenvelder gebruiken en Wenger geeft toe dat hij hoopt dat hij dit probleem kan gaan oplossen.

voetbalzone

Francis Coquelin was dit seizoen een belangrijke basisspeler bij Arsenal, maar staat de komende drie maanden buitenspel met een enkelblessure. “We zitten in de positie dat we iets willen doen op de transfermarkt”, zei Wenger donderdag op zijn persconferentie. Maar uiteraard deed hij de supporters geen beloftes: “Als ik de juiste kwaliteit vindt, dan zal ik iets doen.”

Wenger krijgt het verwijt dat hij altijd op zoek is naar koopjes, in plaats van eens de hoofdprijs te betalen voor een echte versterking. “Wie houdt er niet van koopjes?”, vroeg de coach aan de journalisten in de persruimte. “Verder moet je je afvragen wat een koopje precies is. Patrick Vieira kostte ons vier miljoen euro en hij was een koopje, want hij was een echte topspeler. Maar voor Mesut Özil hebben we vijftig miljoen euro betaald en ik zie hem ook nog steeds als een koopje.”

Bezig met laden …