voetbalzone

Wenger krijgt advies: 'Voor de landstitel zal hij een statement moeten maken'

Matthijs van Laar31 mei 2015, 15:03
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2015, 15:03
Advertentie

Na twee keer op rij de FA Cup te hebben gewonnen, is het voor Arsenal nu zaak om door te pakken. Sky Sports-analyticus en oud-prof Jamie Carragher vindt dat Arsène Wenger en zijn spelers volgend seizoen weer écht serieus mee moeten gaan doen om de landstitel. Dit jaar bleven the Gunners ver uit de buurt van landskampioen Chelsea, dat met overmacht kampioen werd.

voetbalzone

Dat moet volgend seizoen beter, vindt Carragher. "Wenger is en blijft een geweldige manager, maar het wordt nu tijd voor de volgende stap. Als je ziet wat er van de bank komt tegen Aston Villa, dan bespeur je potentie. Maar de eerste elf moeten nog beter." De voormalig stopper van Liverpool denkt aan een nieuwe sluitpost, een nieuwe stopper, een nieuwe verdedigende middenvelder en een nieuwe spits.

"Arsenal had de afgelopen maanden de looks van een topelftal, maar toch is het spelersmateriaal nog niet te vergelijken met dat van Chelsea. De vraag is nu of Wenger een statement durft te maken en de spelers haalt die het elftal een serieuze titelkandidaat maken", aldus Carragher. De Londense club eindigde dit jaar als derde in de Premier League, achter Chelsea en Manchester City.

Bezig met laden …