voetbalzone

Wenger: 'Laten we die jongen niet na één wedstrijd een superster maken'

Matthijs van Laar05 jan 2014, 12:06
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2014, 12:06
Advertentie

De verwachtingen rondom Serge Gnaby zijn hooggespannen en zaterdag liet de jonge vleugelaanvaller van Arsenal zien waarom. In het duel met aartsrivaal Tottenham Hotspur bleek de achttienjarige Duitser een constante plaag voor de defensie van de tegenpartij en bereidde hij de 1-0 van Santi Cazorla voor. Arsène Wenger kan na afloop dan ook niet meer dan erg tevreden zijn.

/

De Fransman zei veel te verwachten van de jeugdinternational, die zowel op de rechter- als de linkerflank uit de voeten kan. "Hij heeft al eerder goed gespeeld, maar niet in eigen huis. Bij Swansea City en Crystal Palace bijvoorbeeld, maar over het algemeen heeft hij wel aangetoond over kwaliteiten te beschikken. Hij speelde vandaag erg goed", aldus Wenger na de 2-0 zege op the Spurs.

Volgens de oefenmeester beschikt de tiener over een 'goed voetbalbrein'. "Ik geloof sterk in Serge en daarom heb ik hem al aan het eind van vorig seizoen bij de groep gehaald." Wenger waarschuwt wel voor te veel euforie. "Laten we die jongen niet al na één wedstrijd een superster maken. Op het hoogste niveau draait het om consistentie. Maar ik zie alle ingrediënten die nodig zijn. Nu moet hij het zelf laten zien."

Bezig met laden …