voetbalzone

Wenger legt uit: 'Hij is niet goed genoeg voor de Premier League'

Matthijs van Laar06 aug 2015, 20:22
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2015, 20:22
Advertentie
voetbalzone

Chuba Akpom kreeg deze week opnieuw van Arsène Wenger te horen dat hij nog niet in aanmerking komt voor de hoofdmacht van Arsenal. De jonge spits werd al een aantal maal uitgeleend en speelt komend seizoen op huurbasis voor Hull City. Op de website van the Gunners legt de Franse manager uit waarom dat besluit is genomen.

"Er komt een moment in je carrière waarop je geen jeugdspeler meer bent, maar ook niet goed genoeg voor de Premier League", zegt Wenger. "Dat is het moment waarop spelers in het Engelse voetbal verhuurd worden. Wij kunnen ze namelijk niks bieden en ze hebben al even bij het beloftenelftal gespeeld. Als ze niet doorbreken in het eerste elftal, staan die jongens stil in hun ontwikkeling."

Een verhuur aan een club op een lager niveau is dan een uitstekende tussenoplossing, vindt de coach. "Ze zijn klaar voor het echte werk en de Championship is een uitstekende leerschool. Helaas kunnen we niet iedereen die kans bieden, maar het levert een hoop voordelen op. De speler krijgt de kans om zich te ontwikkelen en de club krijgt vervolgens een betere speler terug."

Bezig met laden …