voetbalzone

Wenger looft Engelse topschutter: ‘Het toont zijn mentale kracht’

Thijs Post23 dec 2014, 20:57
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2014, 20:57
Advertentie

Arsenal neemt het op tweede kerstdag op tegen stadsgenoot Queens Park Rangers. Nu is het op papier misschien gesneden koek voor de thuisploeg, maar manager Arsène Wenger weet dat Queens Park Rangers zomaar voor een verrassing kan zorgen. Zo heeft spits Charlie Austin dit seizoen al elf goals gemaakt; alleen supersterren Sergio Agüero (veertien) en Diego Costa (twaalf) maakten er meer in de Premier League.

voetbalzone

Vijf jaar geleden speelde Austin nog op het negende niveau van de Engelse voetbalpiramide. “Hij is een Engelse spits die in de lagere divisies heeft gespeeld. Het is hem gelukt om zich naar boven te knokken”, laat Wenger weten via de officiële kanalen van the Gunners. “Daar moeten we hem om feliciteren, het laat zijn mentale kracht en onverzettelijkheid zien.”

“Die mentale kracht is in de Premier League erg belangrijk”, gaat Wenger verder. De coach verwacht een zware wedstrijd. “QPR heeft niets te verliezen. Wij moeten ons richten op ons eigen spel en we moeten zorgen dat we goede resultaten bieden rond Kerstmis. We willen laten zien dat we beter zijn dan de mensen denken.”

Bezig met laden …