voetbalzone

Wenger maakt uitzondering voor Spurs: 'Zal het tot het minimum beperken'

Matthijs van Laar03 jan 2014, 13:05
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2014, 13:05
Advertentie
/

Doorgaans gebruikt Arsène Wenger de nationale bekercompetities om spelers rust te geven, maar dat zal zaterdag anders zijn. De thuiswedstrijd tegen rivaal Tottenham Hotspur in het kader van de FA Cup beschouwt de Fransman als een competitieduel, wat inhoudt dat Arsenal waarschijnlijk met zijn sterkst mogelijke elf aan de aftrap zal verschijnen. Alleen voor geblesseerden maakt Wenger een uitzondering.

"Maar dat zal ik tot een minimum beperken", onthulde hij vrijdag. Voor fans van de Londense club is de ontmoeting met the Spurs een wedstrijd op zich, ongeacht de officiële omlijsting. Bovendien staat de Engelse beker nog altijd hoog in het aanzien bij Wenger en zijn spelers. "Het is een groot toernooi dat iedereen wil winnen. Ik heb het geluk dat ik de FA Cup al vier keer heb mogen winnen en ik ben uit op een vijfde bekerwinst."

Een speler die zaterdag sowieso zal ontbreken in het Emirates Stadium is Mesut Özil. De spelmaker is geblesseerd aan zijn schouder en liet om die reden ook al het treffen met Newcastle United van afgelopen woensdag schieten. Ook Kieran Gibbs, Alex-Oxlade Chamberlain en Aaron Ramsey zijn niet van de partij. Over Olivier Giroud en Nicklas Bendtner bestaat nog twijfel.

Bezig met laden …