voetbalzone

Wenger reageert geïrriteerd: 'Hij zit op een luxeplaats in zijn skybox'

Matthijs van Laar04 mrt 2016, 13:00
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 13:00
Advertentie

Thierry Henry was afgelopen woensdag in het Emirates Stadium om het duel tussen Arsenal en Swansea City bij te wonen, en wat hij daar zag verbaasde hem. The Gunners verloren voor eigen publiek met 1-2 en dat leidde tot woedende reacties bij de fans. De Franse oud-aanvaller van de club sprak daar in zijn column in The Sun zijn begrip voor uit.

/

Manager Arsène Wenger werd vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie geconfronteerd met de uitlatingen van zijn voormalige protegé. “Thierry Henry heeft zijn mening. Maar ik weet niet of hij precies weet wat er speelde bij die 60.000 fans, want hij zit in een skybox, op een van de beste plaatsen in het stadion”, reageerde de oefenmeester licht geïrriteerd.

De situatie is lastig, omdat Henry ook werkzaam is als coach van Arsenal Onder-19. Wenger wilde daar echter weinig woorden aan vuil maken. “De fans staan zaterdag achter ons, daar maak ik me geen zorgen over. Het vertrouwen is misschien iets minder. Maar zoals in voetbal, doen we 98 procent goed. Die 2 procent moeten we beter zien te krijgen.” Arsenal treedt zaterdagmiddag aan bij Tottenham Hotspur, dat tweede staat. Arsenal staat derde, op drie punten van de rivaal.

Bezig met laden …