voetbalzone

Wenger snapt planning niet: 'Tv-stations betalen veel geld voor het voetbal'

Matthijs van Laar16 apr 2015, 13:47
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2015, 13:47
Advertentie
voetbalzone

Voetballiefhebbers zullen moeten kiezen, komende zaterdag. Arsenal en Reading trappen om 18.20 uur af voor de halve finale van de FA Cup en tien minuten later begint ook de Premier League-kraker tussen Chelsea en Manchester United. Arsène Wenger vindt het vreemd dat een dergelijke planning anno 2015 nog steeds kan bestaan. "Ik ben verbaasd", zei hij donderdag tijdens de persconferentie.

Het bekerduel zal live worden vertoond door de Britse staatsomroep BBC, terwijl Sky Sports het beladen competitieduel op de buis brengt. "De tv-stations betalen veel geld voor het voetbal", zei Wenger. "Dan is het raar als ze tegenstrijdige belangen hebben bij twee krakers. Ik begrijp het niet. Zowel de FA Cup als de Premier League verdient een betere planning."

Los daarvan zei de Franse oefenmeester zijn spelers te hebben gewaarschuwd voor Reading. Vorig seizoen vloog Arsenal er in de halve finale bijna uit tegen een ontketend Wigan Athletic, dat eveneens een niveau lager speelt. "Daar hebben we van geleerd", denkt hij. "Ik heb er ook met mijn spelers over gepraat. Volgens mij zijn we dit jaar ook beter geworden in het goed beginnen van wedstrijden. De ervaring van vorig jaar zal ons zaterdag helpen."

Bezig met laden …