voetbalzone

'Wenger tekent snel lucratief contract en gaat voor international van City'

Bart Kruyt19 mei 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2014, 00:00
Advertentie

Arsenal maakte zaterdag een einde aan het lange wachten op een prijs, door de FA Cup-finale te winnen van Hull City. Het succes smaakt echter naar meer en Arsène Wenger is al druk bezig met het zoeken naar mogelijke versterkingen. De coach staat zelf op het punt om zijn contract te verlengen: in de aankomende dagen moet dit nieuws dan eindelijk naar buiten worden gebracht.

voetbalzone

Wenger heeft al aangegeven dat hij de intentie heeft om bij te tekenen, maar de benodigde handtekeningen zijn nog altijd niet verzameld. Volgens The Guardian zal dit spoedig gaan gebeuren: de krant weet dat Wenger voor drie jaar zal tekenen en in die tijd bijna dertig miljoen euro gaat verdienen. De Daily Mail voegt toe dat de coach een transferbudget van 100 miljoen pond, omgerekend ongeveer 123 miljoen euro, ter beschikking krijgt.

De coach is van plan om twee of drie zomeraanwinsten te halen en wil in ieder geval een nieuwe spits halen. Wenger moet bovendien een nieuwe rechtsback halen, omdat Bacary Sagna zal vertrekken, en wil volgens The Times voor James Milner gaan als nieuwe middenvelder. De Engels international heeft bij Manchester City geen basisplaats en baalt daarvan. Liverpool zou ook belangstelling hebben voor de 28-jarige Milner, wiens contract bij City nog een jaar doorloopt.


Bezig met laden …