voetbalzone

Wenger: ‘Toen hij op 1 januari terugkwam, was hij een beest geworden’

Erik van Dam22 feb 2014, 08:04
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2014, 08:04
Advertentie

Menig volger van Arsenal keek vreemd op, toen de club in de zomer Yaya Sanogo aantrok. De jonge Franse spits was afkomstig van Auxerre, waar hij het redelijk deed maar geen absolute uitblinker was. De stap van de Ligue 2 naar de top van de Premier League leek fors, maar Arsène Wenger legt uit dat hij veel potentie ziet in zijn landgenoot en dat hij nu al heeft gezien dat Sanogo flinke stappen heeft weten te maken.

voetbalzone

Sanogo begon de voorbije twee wedstrijden in de basiself van Arsenal tegen Liverpool en Bayern München. Scoren lukte hem nog niet, maar er ging wel dreiging uit van de Fransman. Wenger blikt op de clubwebsite terug op de komst van Sanogo naar Londen. Al op jonge leeftijd viel de spits op bij le Professeur. “Toen ik van hem op de hoogte raakte, had hij net een tijd niet gespeeld”, aldus Wenger.

“Hij had tweeënhalf jaar aan de kant gestaan, maar al op zestienjarige leeftijd was hij een veelbelovende spits. Vorig jaar kreeg hij wat meer speeltijd bij Auxerre en Gilles Grimandi, onze scout, liet me weten dat Yaya weer aan spelen toekwam. Ik heb Grimandi dus naar zijn wedstrijden gestuurd en hij zei dat Sanogo interessant voor ons zou kunnen zijn”, vertelt Wenger. Daarna ontmoette hij de aanvaller zelf ook.

voetbalzone

“We hebben lang gepraat over wat hij had meegemaakt en ik besloot dat ik het met hem wilde proberen. Hij belde me terug en zei ik zal naar je toekomen. Hij had al aanbiedingen op zak van één of twee clubs in Frankrijk en ik voorzag dat het een bouwproces zou gaan worden van zes maanden. In de voorbereiding was hij niet sterk en niet gespierd genoeg. We hebben hem er helemaal uitgehaald en hem vier maanden opgebouwd, twee maanden in Frankrijk en twee maanden hier”, aldus Wenger.

“Toen hij op 1 januari weer bij ons terugkwam, was hij een beest geworden”, zeg de trainer geïmponeerd. “Hij is heel, heel ambitieus en gelooft in zijn kwaliteiten. Hij is gepassioneerd en heeft een natuurlijke gretigheid, dat zie je in zijn wedstrijden: hij is klaar voor een gevecht. Als je naar zijn bouw kijkt, lijkt hij wat op Olivier Giroud. Maar je voelt dat er nog veel meer uit hem te halen is. Hij heeft nog veel verbeterpunten, maar daar moet je open in staan. Als hij het goed doet, speelt hij: zo niet, dan niet.”

Bezig met laden …