voetbalzone

Wenger twijfelde: ‘Maar als ik het niet zou doen, zou dat een fout zijn’

Gijs Freriks23 jan 2016, 08:34
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2016, 08:34
Advertentie

Arsenal maakte op maandag 29 juni de komst van Petr Cech bekend en betaalde circa vijftien miljoen euro voor de doelman, die een contract voor drie seizoenen tekende in het Emirates Stadium. De Tsjech bewijst bijna wekelijks zijn waarde, maar Arsène Wenger heeft wel degelijk lang getwijfeld of hij de goalie wel moest aantrekken.

voetbalzone

“Het was een erg, erg moeilijke beslissing voor mij, want ik sla David Ospina ook erg hoog aan. Ik ben gecharmeerd van hem. Ospina is een keeper die in mijn ogen onderschat wordt, zeker in Engeland. Maar het aantrekken van Cech was zo’n mogelijkheid waarvan je zegt: ja, dit is gewoon een transfer die je moet doen”, aldus Wenger in de Daily Mirror.

“Ik had meer zoiets van: als ik dit niet doe, dan zou dat een fout zijn. Je weet dat je een topkeeper nodig hebt en ik heb al vaker gezegd dat de positie van doelman onderschat wordt in de voetballerij. Cech is rustig, communiceert en anticipeert goed en weet wat er komen gaat. Hij is een beetje een coach in het veld. Hij is de camera achter het team.”

Bezig met laden …