voetbalzone

Wenger vol lof over ‘Rossi’: ‘Hij is een van de beste die ik heb gezien’

Daniel Cabot Kerkdijk06 apr 2014, 08:50
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2014, 08:50
Advertentie
voetbalzone

Arsenal gaat zondagmiddag op bezoek bij Everton; een belangrijke krachtmeting in de strijd om een plaats bij de eerste vier in de Premier League. Eén van de smaakmakers aan de kant van Everton is zonder meer de twintigjarige Ross Barkley, die onder leiding van manager Roberto Martinez aan een uitstekend seizoen bezig is en kans maakt op een plek in de WK-selectie van Engeland.

Arsène Wenger is onder de indruk van het potentieel van Barkley, al gelooft hij niet dat het talent zeker is van een plaats in de Engelse WK-selectie van bondscoach Roy Hodgson. “Hij heeft een flinke stap vooruit gezet”, erkent de manager van Arsenal. “Van een jonge jongen naar een voetballer die iedereen ervan heeft overtuigd dat hij veel talent en een ongelooflijk potentieel heeft.”

“Hij kan door zijn technische en fysieke vaardigheden ontzettend belangrijk in grote wedstrijden zijn. Dat is wat men tegenwoordig van moderne middenvelders verlangt”, vervolgt Wenger zijn relaas over Rossi. “Mijns inziens is hij dit seizoen enorm gegroeid. Hij is een van de beste die ik heb gezien. Het is goed dat hij niet van WK-deelname is verzekerd. Op een dergelijk toernooi is ervaring ook belangrijk en kun je niet met te veel spelers van een dergelijke leeftijd deelnemen. Je kan er één of twee meenemen, dat is een gok. Maar niet vijf of zes.”

Bezig met laden …