voetbalzone

Wenger vreest Udinese: 'Italiaanse ploegen versla je nooit met gemak'

Robert Smid16 aug 2011, 13:33
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2011, 13:33
Advertentie
/

Arsenal heeft de laatste seizoenen niet al te veel problemen gekend in de kwalificatierondes van de Champions League. Ook dit seizoen moet de Engelse topclub zich weer via deze weg zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Arsène Wenger heeft wel vertrouwen in een goede afloop, maar wil niet meer terugkijken naar de succesvolle afgelopen seizoenen in de kwalificatieronde. “Je verslaat een Italiaanse ploeg nooit met gemak.”

Met Udinese als tegenstander hebben de Londenaren het niet echt getroffen. De Serie A-formatie deed het afgelopen seizoen uitstekend en eindigde in de top-vier. “Als je als team bij de beste vier van Italië kan eindigen, dan heb je bewezen over genoeg kwaliteit te beschikken”, aldus Wenger op de officiële website van Arsenal. “Ja, ze zijn belangrijke spelers verloren, maar daar hebben ze goed op ingespeeld met een aantal goede aankopen. Ze hebben een geweldige ploeg.”

Wenger moet het stellen zonder Robin van Persie, Samir Nasri (beiden geschorst), Jack Wilshere (enkelblessure) en Abou Diaby (enkelblessure). Met het vertrek van Cesc Fàbregas erbij opgeteld is Arsenal flink verzwakt. “Ik verwacht een wedstrijd van 180 minuten waar we op ons hoogste niveau moeten spelen. We hoeven niet te verwachten dat we er binnen 90 minuten vanaf zijn. Dat zou niet de juiste benadering zijn.”

Bezig met laden …