voetbalzone

Wenger wars van favorietenrol na zeperd Man Utd: 'Alleen op papier'

Daniel Cabot Kerkdijk01 dec 2010, 07:15
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2010, 07:15
Advertentie

Arsenal bereikte dinsdagavond de halve finale van de Carling Cup door een zege op Wigan Athletic (2-0). Rivaal Manchester United werd tegelijkertijd door West Ham United geëlimineerd, maar Arsène Wenger vindt niet dat zijn ploeg nu opeens favoriet is voor de eindzege omdat The Mancunians niet meer van de partij zijn. "Alleen op papier, maar in de beker kan er van alles gebeuren."

/

Door treffers van Lucas Alcaraz, in eigen doel, en Nicklas Bendtner speelde Arsenal zich naar een 2-0 zege. Birmingham City, Aston Villa, West Bromwich Albion en Ipswich Town gaan woensdag uitmaken wie zich ook voor de halve finale plaatst. "Je moet altijd een topprestatie leveren", vertelde Wenger na afloop. "Dat je als favoriet wordt gezien, is bovendien bepaald niet een voordeel."

"Ik zei al in het begin van het seizoen dat we voor alle prijzen zouden gaan", stelde de Fransman. "Natuurlijk zijn er belangrijkere prijzen, maar we willen in elk toernooi goed voor de dag komen. De weg naar de finale is kort, maar de halve finale wordt hoe dan ook lastig." Arsenal staat momenteel derde in de Premier League en kan later deze maand de achtste finale van de Champions League bereiken."

Bezig met laden …