voetbalzone

Wenger: 'We moeten ons afvragen waarom Varane niet bij ons speelt'

Bart Kruyt13 feb 2013, 16:20
Laatst bijgewerkt: 13 feb 2013, 16:20
Advertentie

Real Madrid neemt het woensdagavond op tegen Manchester United en het is goed mogelijk dat Raphaël Varane bij de thuisploeg in de basis zal staan. De verdediger maakte dit seizoen al de nodige speelminuten in het elftal van José Mourinho en was de absolute uitblinker in de bekerwedstrijd tegen Barcelona. Mogelijk heeft Mourinho Varane nu nodig om Robin van Persie af te stoppen.

/

De verdediger van Real is pas negentien jaar oud en vertrok anderhalf jaar geleden van Racing Lens naar de Spaanse hoofdstad. "We moeten ons afvragen waarom hij niet bij ons speelt", zegt Arsène Wenger nu. De manager van Arsenal heeft door de jaren heen al veel Franse talenten naar zijn club gehaald, maar had Varane blijkbaar over het hoofd gezien. "Toen hij bij Racing Lens zat, hadden wij hem kunnen halen", weet Wenger.

"Het was een risico voor Real om hem zo jong binnen te halen, maar als je voldoende talent hebt, kan je alles overwinning", vervolgt de coach van Arsenal. "Hij heeft geprofiteerd van de schorsing van Sergio Ramos en de blessure van Pepe, maar Varane heeft Mourinho laten zien dat hij op hem kan rekenen. Zijn volgende uitdaging is het omgaan met de media, zeker nu hij ook in de Franse nationale ploeg speelt. Ik ben blij voor hem met de manier waarop hij zich ontwikkeld."

Bezig met laden …