voetbalzone

Wenger: ‘Wij hadden zestien schoten op doel, Blackburn slechts één’

Peter Nusselder16 feb 2013, 19:02
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2013, 19:02
Advertentie

Arsenal-trainer Arsène Wenger kon zijn ogen zaterdagmiddag niet geloven; tijdens het duel met Blackburn Rovers in de achtste finale van de FA Cup was zijn elftal vrijwel continu in de aanval, maar door een treffer van Colin Kazim-Richards gaat de Championship-club door naar de kwartfinale (0-1).

/

De Franse oefenmeester kon na afloop niets anders doen dan zich neerleggen bij de ontluisterende nederlaag. “We waren niet goed genoeg”, concludeerde Wenger op de officiële website van the Gunners. “Wij waren veel in balbezit, maar Blackburn verdedigde goed. Volgens mij hebben we zelfs zeventig procent balbezit gehad”, liet de ontgoochelde Arsenal-coach weten.

“Wij hadden zestien schoten op doel, zij slechts één. Het was een typische bekerwedstrijd, waarin het belangrijk is om in ieder geval geen doelpunt tegen te krijgen. Maar bij de tegentreffer gingen we zelf gigantisch in de fout.” Wenger, die topspelers als Theo Walcott, Santi Cazorla, Jack Wilshere en Lukas Podolski buiten de basis liet, verwijt zichzelf niet veel. “Nee. We speelden met elf internationals.”

Bezig met laden …