voetbalzone

Wenger wil 'alles pakken' en wijkt af van 'kids-policy' in Carling Cup

Bart Kruyt27 okt 2010, 08:11
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2010, 08:11
Advertentie

Arsène Wenger gebruikte de Carling Cup jarenlang om zijn talenten ervaring op te laten doen op het hoogste niveau, maar overweegt om van deze filosofie af te stappen. Tegen Newcastle United zullen spelers als Theo Walcott, Nicklas Bendtner en Laurent Koscielny in de basis beginnen. De reden van de hernieuwde denkwijze is simpel.

/

Arsenal heeft immers al een tijdje geen prijs meer gehaald en wil daar dit seizoen een einde aan maken. “Ik heb tegen de spelers gezegd: ‘we proberen alles te pakken wat we pakken kunnen’, zo simpel is het”, zei Wenger. “We richten ons niet meer specifiek op één of twee toernooien en ik denk dat we daarom ook zo goed in vorm zijn dit seizoen.”

“We doen het goed in de Champions League, doen het goed in de League Cup en we doen weer mee in de competitie”, vervolgde Wenger. “Ik heb een selectie waarin ik veel vertrouwen heb, dus denk ik: laten we eens zien hoeveel we kunnen winnen. Misschien dat we later nog van mening veranderen, maar nu is het belangrijk dat we alles proberen te winnen.”

Bezig met laden …