voetbalzone

Wenger zet streep door tijdelijke terugkeer clubicoon

Bart Kruyt01 jan 2013, 20:50
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2013, 20:50
Advertentie

Thierry Henry keert niet terug naar Arsenal. De aanvaller van New York Red Bulls was in beeld om de selectie tijdelijk te komen versterken, maar Arsène Wenger heeft dinsdag na de wedstrijd tegen Southampton (1-1) een streep gezet door de komst van de clubicoon. "Hij is maar net teruggekeerd van zijn vakantie en is er niet klaar voor. Op dit moment is het geen optie", zei Wenger.

/

De 35-jarige Henry speelde tussen 1999 en 2007 voor Arsenal, voordat hij naar het Spaanse Barcelona ging. De Fransman staat sinds de zomer van 2010 onder contract in Amerika, waar de competitie voorlopig nog stil ligt. Vorig jaar keerde Henry op huurbasis al terug naar Arsenal en Wenger leek van plan te zijn om zijn landgenoot dit jaar opnieuw binnen te halen.

Henry trainde in november nog even mee bij Arsenal, maar zal geen wedstrijden meer gaan spelen voor the Gunners. Wenger wilde niet aangeven of hij voor een andere aanvaller zal gaan: hij moet in ieder geval tijdelijk afscheid nemen van Gervinho, die met Ivoorkust mee gaat doen aan de Afrika Cup. De naam van Adrián López (Atlético Madrid) is in de wandelgangen vaak genoemd.

Bezig met laden …