Wenger ziet defensieve zorgen toenemen bij overwinning op Man City

Bart Kruyt07 aug 2016, 21:06
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2016, 21:06

Arsenal zal nu toch echt de transfermarkt op moeten voor een nieuwe centrale verdediger. Arsène Wenger wilde al een extra mandekker aantrekken vanwege de knieblessure waar Per Mertesacker mee kampt en zondagavond raakte ook Gabriel Paulista nog eens geblesseerd. Hij moest met een brancard van het veld gehaald worden in het oefenduel met Manchester City.

Gabriel raakte in de slotfase van het vriendschappelijke potje geblesseerd aan zijn enkel en had de tranen in zijn ogen staan toen hij van het veld gedragen werd. Vooralsnog is de ernst van de kwetsuur onbekend, maar het ziet er niet goed uit. Dit betekende een flinke smet voor Arsenal op de knappe 3-2 overwinning op City.

Arsenal was de bovenliggende partij, maar kwam in de eerste helft wel op een achterstand door een goal van Sergio Agüero, die een voorzet van Raheem Sterling tot assist promoveerde. In de tweede helft wist Arsenal deze achterstand weg te poetsen via Alex Iwobi en Theo Walcott en Chuba Akpom zorgden zelfs voor een 3-1 voorsprong. Kelechi Iheanacho deed hierna nog wel wat terug (3-2), maar de gelijkmaker zat er niet meer in.