voetbalzone

Wenger ziet keuze goed uitpakken: ‘Ik heb twee keepers van wereldklasse’

Bart Kruyt14 sep 2016, 07:40
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2016, 07:40
Advertentie

David Ospina kreeg vorig seizoen veel kritiek, toen hij er niet goed uitzag in de verloren Champions League-wedstrijden tegen Dinamo Zagreb en Olympiacos. Toch liet Arsène Wenger de Colombiaan ook dit seizoen weer beginnen aan het Champions League-avontuur van Arsenal en Ospina maakte een aantal belangrijke reddingen in de 1-1 remise bij Paris Saint-Germain.

/

Na afloop bevestigde Wenger dat Ospina dit seizoen de Champions League-wedstrijden zal keepen; Petr Cech zal dan dus op de bank zitten. “Ik heb twee keepers van wereldklasse”, zei Wenger. “Ik kan beide spelers speeltijd geven: als ik dat niet doe, dan is het onmogelijk om twee keepers van wereldklasse te behouden. De doelmannen weten nu wanneer zij spelen, daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt. Als er iets verandert, dan zal ik ze dat vertellen.”

PSG kwam dinsdagavond al na 42 seconden op voorsprong en had vervolgens verder moeten uitlopen, maar Edinson Cavani was weer niet scherp in de afronding en Ospina keepte dus uitstekend. Hierdoor was Alexis Sánchez in staat om kort voor tijd de 1-1 te maken. Unai Emery was niet boos op Cavani, die dit seizoen al veelvuldig bekritiseerd wordt: “Ik heb het volledige vertrouwen in hem. Het belangrijkste is dat hij de kansen weet te creëren”, aldus de coach van PSG.

Bezig met laden …