voetbalzone

Werder en Barça geven Olympische strijd niet op

31 jul 2008, 22:22
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2008, 22:22
Advertentie
Werder Bremen en Barcelona weigeren zich neer te leggen bij de uitspraak van rechter Slim Aloulou en het Internationale Sporttribunaal CAS. Barcelona kondigt stappen aan; Werder heeft de stap reeds gemaakt. De Duitsers krijgen dinsdag uitsluitsel van het CAS.

Het sporttribunaal sloot zich woensdagavond aan bij de uitspraak van Aloulou, die namens de Players' Status Committee van de wereldvoetbalbond FIFA liet weten dat alle clubs, dus ook die in de voorronde van de Champions League uitkomen, verplicht zijn hun spelers af te staan voor het mondiale voetbaltoernooi in Peking.

Werder Bremen meldde op de officiële website van de club dat het zou neerleggen bij deze beslissing, maar donderdag besloot de Duitse topclub toch om in hoger beroep te gaan. Werder vecht om de Braziliaanse spelmaker Diego van de Spelen te houden en krijgt daarbij steun van Barcelona, dat Lionel Messi denkt nodig te hebben.

Ondanks het gekibbel zijn zowel Diego als Messi naar Peking gevlogen. De spelers van respectievelijk Brazilië en Argentinië voegen zich spoedig bij hun ploeggenoten en zullen zich voorbereiden op de Spelen. Pas dinsdag, twee dagen voor de start van de Spelen, horen de spelers of het CAS op andere gedachten is gekomen.
Bezig met laden …