voetbalzone

Werder laat opnieuw punten liggen

23 mrt 2008, 18:09
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2008, 18:09
Advertentie
Na twee nederlagen op rij heeft Werder Bremen in de strijd om de landstitel wederom duren punten verspeeld. Op verplaatsing bij Arminia Bielefeld kwam de club uit de Hanzestad niet verder dan een gelijkspel. Schalke 04 zegevierde bij Hertha BSC

Arminia Bielefeld - Werder Bremen 1-1
Werder had tot de rust drie uitstekende kansen, maar het was het defensief ingesteld Arminia dat de score opende. Tim Wiese wist een inzet van Artur Wichniarek half te keren en Oliver Kirch opende de score in de Schüco-Arena. Arminia-doelman Rowen Fernandez voorkwam dat Marcus Rosenberg en Naldo tot scoren kwamen.

Na de theepauze maakte de ploeg van Thomas Schaaf een uitgebluste indruk, maar toch kwam het op gelijke hoogte. Petr Gabriel werkte Ivan Klasnic naar de grond en Diego scoorde vanaf elf meter de gelijkmaker.

Radim Kucera kreeg in de slotfase nog een levensgrote kans. De verdediger van Arminia schoot echter vanaf zes meter over het doel van Wiese.

Hertha BSC - Schalke 04 1-2
De bezoekers profiteerden optimaal van de verdedigingsfouten bij Hertha. Gerald Asamoah kreeg bij een vrije trap van Christian Pander teveel ruimte en kon in de twaalfde minuut ongehinderd binnen knikken. Onnodig balverlies van Raffael leidde tien minuten later tot de treffer van Jermaine Jones.

De club uit Berlijn ging op jacht naar de aansluitingstreffer, maar stuitte telkens op Manuel Neuer. Twintig minuten voor tijd scoorde Sofian Chahed tegen. Benedikt Höhewed bracht Gojko Kacar ten val en Chahed trof doel vanaf elf meter. Schalke gaf de zege niet meer uit handen en liet zelfs na om de score verder uit te breiden.
Bezig met laden …