voetbalzone

Werder wint ook zonder doelpunten van Pizarro

30 aug 2009, 17:27
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2009, 17:27
Advertentie
Met vijf doelpunten in de laatste drie duels claimde Claudio Pizarro bij Werder Bremen nadrukkelijk een hoofdrol maar ook zonder de treffers van de Peruaan is de ploeg van Thomas Schaaf in staat te winnen. Het treffen op bezoek bij Hertha BSC werd met 2-3 winnend afgesloten. Naldo gooide in de slotfase de wedstrijd op slot.

Het bezoek had in het Olympiastadion het betere van het spel, terwijl de Berlijners op een counter loerden. Beide ploegen faalden in de eerste helft in de afwerking. Marko Marin had zonder meer de beste kans op het openingsdoelpunt. Hij ontving de bal van Pizarro, liet de verdedigers zijn hielen zien maar stuitte op keeper Jaroslav Drobny.

Nota bene een succesvol afgerondde counter bezorgde Werder na een klein uur spelen de leiding. Marin stuurde Mesut Özil het strafschopgebied in en zag hoe zijn collega het leer wel voorbij Drobny schoot: 0-1. Een kwartier voor tijd was het opnieuw raak. Na een doelpoging van Manuel Friedrich werkte Tim Borowski de bal over de lijn.

Hertha, de tegenstander van SC Heerenveen, kwam nog terug in de wedstrijd via Lukasz Piszczek, maar op aangeven van Özil schoot Naldo de 1-3 in de rechterhoek. Daarmee was de 2-3 van Patrick Ebert er slechts een voor de statistieken. Werder klimt naar de derde positie in de Bundesliga, Hertha blijft zestiende staan.
Bezig met laden …