voetbalzone

Werelddoelpunt Coutinho houdt FA Cup-droom Gerrard in leven

Daniel Cabot Kerkdijk04 feb 2015, 21:47
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2015, 21:47
Advertentie

Liverpool heeft zich woensdagavond met pijn en moeite voor de vijfde ronde van de FA Cup geplaatst. De ploeg van Brendan Rodgers scoorde in het weerzien met Bolton Wanderers tweemaal in de laatste minuten en voorkwam daarmee dat the Trotters voor een stunt zorgden: 1-2. Steven Gerrard, die zijn naderende afscheid van Liverpool wil opluisteren met de winst van het bekertoernooi, speelde in het Macron Stadium zijn zevenhonderste duel voor Liverpool. The Reds treden in de volgende ronde aan tegen Crystal Palace, op Selhurst Park.

voetbalzone

In de eerste helft vielen weliswaar geen doelpunten, maar kansen waren er zeker wel. Andy Lonergan werd diverse malen op de proef gesteld. De doelman had een goed antwoord op een inzet van Gerrard, voorkwam dat Raheem Sterling een tegenaanval afrondde en keek een schot van Philippe Coutinho naast. Bolton liet zich ook niet onbetuigd; Eidur Gudjohnsen schoot na een voorzet van Josh Vela echter hopeloos over en een inzet van David Wheater ontbeerde kracht om Simon Mignolet in moelijkheden te brengen. De beste kans van Liverpool was voor Sterling, die na een half uur spelen een krullende inzet op de buitenkant van de paal mikte.

Liverpool bleef na rust zoeken naar een bevrijdend openingsdoelpunt. Het was echter Bolton dat, tegen de verhouding in, na iets minder dan een uur spelen op het scorebord verscheen. Na licht contact tussen Martin Skrtel en Zach Clough ging de bal op de stip en was het Gudjohnsen die het leer koeltjes door het midden schoot: 1-0. Luttele minuten later kreeg Bolton echter een domper te verwerken; Neil Danns pakte zijn tweede gele kaart en liet de thuisploeg met tien man achter.

Het duel ging daarna op en neer, met een riante kopkans voor Gudjohnsen, een van richting veranderde inzet van Jordan Henderson op de paal en een door Lonergan op de lat getikt schot van Emre Can. De ploeg van Rodgers leek op eliminatie af te stevenen, maar dwong via een comeback alsnog een vijfde ronde in de FA Cup af. Na een heerlijke pass van Emre Can zorgde Sterling met een volley door de benen van Lonergan voor de 1-1 en in de extra tijd viel ook nog de 1-2. Coutinho legde de bal voor zijn rechtervoet en plaatste het leer via de onderkant van de lat prachtig achter de verbouwereerde Lonergan.

Bezig met laden …