Werelddoelpunt leidt stunt Crystal Palace op Old Trafford in

Daniel Cabot Kerkdijk30 nov 2011, 22:26
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2011, 22:26
/

Crystal Palace heeft woensdagavond voor een heuse stunt in het toernooi om de Carling Cup gezorgd. De nummer twaalf van de Championship was na verlenging met 1-2 te sterk voor Manchester United en gaat door naar de halve finale van het bekertoernooi. Een geweldig doelpunt van Darren Ambrose leidde de stunt van Crystal Palace in. Het is alweer de negende keer sinds 1990 dat Manchester United een bekerwedstrijd tegen een club uit een lagere divisie verliest.

Manchester United en Crystal Palace werkten een teleurstellende eerste helft af. Ofschoon de bezoekers hun uiterste best deden in de eerste 45 minuten, was het zonder meer terecht dat de rust zonder doelpunten werd bereikt. Bij Crystal Palace ging de meeste dreiging uit van Wilfried Zaha, die met name in de eerste twintig minuten zijn visitekaartje wilde afgeven. Dimitar Berbatov, Mame Biram Diouf en Federico Macheda konden op hun beurt aan de andere kant van het veld niet voor het verschil zorgen.

/

Na de rust koos Ferguson ervoor om Berbatov te vervangen door de jonge Raven Morrison. Manchester United startte sterk aan het tweede bedrijf en had pech dat doelman Lewis Price een inzet van Antonio Valencia tot hoekschop verwerkte. Daarna lieten ook Diouf en Morrison na om de openingstreffer te maken. Een wereldtreffer na ruim een uur spelen betekende echter de 0-1 voor de bezoekers. Ambrose kreeg ruimte en haalde van grote afstand doeltreffend uit. Ben Amos had geen enkel antwoord op de krachtige en heerlijke inzet: 0-1.

Twee minuten later verspeelde Crystal Palace echter al de voorsprong. Macheda werd in het strafschopgebied onrechtmatig belemmerd en zette daarna zelf Price vanaf elf meter op het verkeerde been: 1-1. In het restant van het duel had zowel Manchester United als Crystal Palace een sterke fase, zij het zonder doelpunten. In de 98e minuut gingen vijfduizend fans van Crystal Palace uit hun dak. Uit een vrije trap van Ambrose kopte Glenn Murray de 1-2 tegen de touwen.