Wereldgoal Cavani leidt thuiszege PSG in; Tete en Depay blijven winnen

Daniel Cabot Kerkdijk20 dec 2017, 21:53
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2017, 21:53

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond geen fout gemaakt. Het team van Unai Emery was in eigen huis te sterk voor Caen, dat een schitterende openingsgoal van Edinson Cavani niet teboven kwam. AS Monaco stapte tegelijkertijd eveneens als winnaar van het veld, net als het Olympique Lyon van Kenny Tete en Memphis Depay. De voorsprong van PSG op de nummers twee en drie blijft zodoende negen punten: 50 om 41.

Paris Saint-Germain - Caen 3-1
Een enkel doelpunt van Cavani zorgde in de eerste helft voor het klassenverschil. PSG was slordig in de afwerking, terwijl Caen via Adama Mbengue en Ronny Rodelin ook uitzicht had op een doelpunt. Cavani beantwoordde een goede individuele actie van Kylian Mbappé na twintig minuten spelen met een heerlijke bal achter zijn standbeen: 1-0. Na nog geen uur spelen verdubbelde Mbappé de voordelige marge: na een pass van Giovani Lo Celso schoot de jarige aanvaller de bal achter Rémy Vercoutre. Het slotakkoord van de Parijzenaars kwam op naam van Yuri Berchiche, op aangeven van Neymar, en Ivan Santini benutte nog een strafschop, na een handsbal van Thiago Silva.

Toulouse - Olympique Lyon 1-2
Na ruim twintig minuten spelen braken de bezoekers, met Kenny Tete en Memphis Depay in de basis, de ban. Mariano Diaz ging gretig naar de grond na licht contact met Alban Lafont en de arbiter wees naar de stip. Nabil Fekir stuurde de doelman vervolgens de verkeerde kant op: 0-1. Het bleef tot de laatste seconden spannend, daar beide ploegen er niet in slaagden om meer doelpunten te maken. Depay werd twaalf minuten voor tijd vervangen door Rafael, die in de 93e minuut de 0-2 voor zijn rekening nam. Een belangrijke treffer, daar Max Gradel er drie minuten later vanaf elf meter nog 1-2 van maakte, na een overtreding van Fernando Marçal.

AS Monaco - Stade Rennes 2-1
AS Monaco weet dat het alles moet winnen om enigszins in het spoor van Paris Saint-Germain te blijven en de regerend landskampioen maakte woensdagavond geen fout. De Monegasken hadden in de eerste helft het beste van het spel en kwamen via Radamel Falcao op voorsprong: de Colombiaan kon uithalen nadat de bal via de paal voor de voeten van Thomas Lemar viel, maar hij vervolgens over het leer heen maaide. Rennes kwam na de thee via een strafschop van Wahbi Khazri weer langszij en leek een punt over te gaan houden aan het bezoek aan Monaco. Keita Baldé Diao schoot zijn ploeg met een knappe volley tien minuten voor tijd echter naar de zege.

Lille OSC - OGC Nice 1-1
Nice kende een teleurstellende start van het seizoen, maar les Aiglons zijn de afgelopen weken bezig aan een behoorlijke opmars. Laagvlieger Lille OSC, waar Anwar El Ghazi in de basis begon, werd woensdagavond echter niet aan de zegekar gebonden. In een eerste helft die niet bepaald bol stond van de kansen namen de bezoekers via Bassem Srarfi dik vijf minuten voor rust het voortouw. Na de onderbreking leek er niet zoveel aan de hand voor de bezoekers, maar het enige schot op doel van de kans van Lille was Walter Benítez te machtig: de doelman slaagde er niet in om de poging uit de draai van El Ghazi te keren.