Wereldgoal Xabi Alonso spaarzaam hoogtepunt bij bekerzege Bayern München

Thijs Post15 dec 2015, 21:19
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 21:19

Bayern München heeft zich zoals verwacht mocht worden geplaatst voor de kwartfinale van de DFB Pokal. Trainer Josep Guardiola spaarde geen spelers in de wedstrijd tegen Darmstadt 98, de nummer twaalf van de Bundesliga. Veel kans had Darmstadt dan ook niet, al bleef de door velen verwachte monsterzege uit: 1-0.

Der Rekordmeister begon stormachtig in het eerste bedrijf, maar telkens was de laatste pass niet goed genoeg om tot een afronding te komen. Trainer Josep Guardiola ijsbeerde nerveus heen en weer, maar vijf minuten voor rust kon de Spanjaard rustig gaan zitten. Xabi Alonso nam de bal van grote afstand op zijn slof en hij hamerde de bal op werkelijk fantastische wijze in de kruising.

Een voetbalshow werd het ook na rust niet. Het lukte Bayern München maar niet om de duimschroeven aan te draaien en Darmstadt bleef redelijk eenvoudig op de been. Thomas Müller kreeg wel een aantal behoorlijke kansen, maar de anders zo trefzekere alleskunner had het vizier niet op scherp staan. Diep in de tweede helft kwam Darmstadt er zelfs een keer gevaarlijk uit. Overigens had Müller ook geen geluk: toen hij werd vastgepakt door Júnior Díaz kreeg hij geen strafschop.