voetbalzone

Wereldkampioen krijgt waarschuwing: ‘Hij moet beter voor zijn lichaam zorgen’

Demen Bulbul08 okt 2018, 18:40
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2018, 18:40
Advertentie

Benjamin Mendy werd onlangs buiten de selectie van Frankrijk gelaten voor het oefenduel met IJsland en de wedstrijd tegen Duitsland in het kader van de Nations League. De linksback van Manchester City kwakkelde de afgelopen weken met zijn fitheid en heeft maandag een serieuze waarschuwing ontvangen van bondscoach Didier Deschamps.

Mendy miste de afgelopen weken liefst zeven wedstrijden van City vanwege een voetblessure, waarna Deschamps hem vorige week negeerde bij de bekendmaking van zijn selectie. Afgelopen zondag maakte de verdediger in het uitduel met Liverpool (0-0) zijn rentree voor City. Deschamps laat op een persconferentie weten geen spijt te hebben van zijn besluit. "Ik maak keuzes. Zijn deelname aan de wedstrijd tegen Liverpool verraste me niet. Hij maakte een goede indruk", zo laat de bondscoach van de wereldkampioen optekenen.

Mendy is normaliter een zekerheidje in de Franse selectie. De linkerverdediger miste nagenoeg het gehele vorige seizoen vanwege een zware knieblessure, maar werd vervolgens toch door Deschamps opgenomen in de WK-selectie van Frankrijk. De oefenmeester lijkt gecharmeerd van de kwaliteiten van Mendy, maar is kritisch op zijn houding. "Met een blessure zoals hij die heeft gehad, moet hij beter voor zijn lichaam zorgen, zowel op als naast het veld. Op dit niveau zijn de eisen hoog."

Deschamps is niet de eerste die zich kritisch uitlaat over de houding van Mendy. De 24-jarige verdediger werd onlangs ook al tot de orde geroepen door City-manager Josep Guardiola, nadat hij te laat arriveerde voor een trainingssessie. Daarnaast kreeg hij vorige maand een rijontzegging van een jaar opgelegd, doordat hij in korte tijd 24 punten op zijn rijbewijs had verzameld.

Bezig met laden …