voetbalzone

Wereldkampioen maakt droom werkelijkheid met transfer naar Dortmund

Bart Kruyt17 jul 2014, 10:55
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2014, 10:55
Advertentie

Matthias Ginter beleeft een zomer om nooit meer te vergeten. De twintigjarige verdediger annex defensieve middenvelder zat bij de Duitse selectie die in Brazilië wereldkampioen werd, al speelde hij op het WK geen enkele wedstrijd, en heeft donderdag zijn transfer naar Borussia Dortmund afgerond. De nummer twee van het afgelopen seizoen in de Bundesliga meldt dat op zijn officiële website.

voetbalzone

De twintigjarige Ginter is overgenomen van SC Freiburg, dat volgens Duitse media tien miljoen euro ontvangt. Ginter heeft voor vijf seizoenen getekend en gaat bij Dortmund met rugnummer 28 spelen. "Voor mij wordt een jongensdroom werkelijkheid", jubelt Ginter. "Ik was als kleine jongen al fan van Borussia Dortmund en ik mag nu het shirt van mijn favoriete club gaan dragen."

"Matthias is een groot talent, die op meerdere posities uit de voeten kan", zegt technisch directeur Michael Zorc. "Hij stond daarom hoog op ons lijstje en we zijn blij en trots dat we hem hebben kunnen contracteren." Ginter speelde drie seizoenen in het eerste elftal van Freiburg en speelde tot dusver zeventig wedstrijden in de Bundesliga. Hij gaat nu op vakantie; begin augustus zal hij aansluiten bij het trainingskamp van Borussia in Zwitserland.

Bezig met laden …