voetbalzone

Wereldkampioen Martínez moet zich bij beloften van Spanje melden

Daniel Cabot Kerkdijk29 jul 2010, 15:23
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2010, 15:23
Advertentie

Voor Javi Martínez zal het een vreemde gewaarwording zijn als hij zich op 5 augustus bij Spanje onder 21 meldt. De middenvelder van Athletic Bilbao werd op 11 juli wereldkampioen, maar kreeg vandaag te horen dat zich over ruim een week bij de beloften van la selección española moet melden.

/

Martinez (21) debuteerde op 29 mei in de oefeninterland tegen Saudi-Arabië (2-1 winst) en mocht ook op het WK in Zuid-Afrika spelen. De middenvelder deed achttien minuten mee in de groepswedstrijd tegen Chili (1-2 winst). Dat was het derde en tevens laatste optreden van de Bask.

Spanje onder 21 speelt speelt op 11 augustus de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Finland, het zesde duel in de kwalificatiecyclus. De Zuid-Europanen, die ook over spelers als Bojan Krkic, Jeffren Suárez, Dani Parejo, Diego Capel en Jordi Alba kunnen beschikken, zijn een geduchte opponent voor Jong Oranje.

Wereldkampioen Spanje oefent op 11 augustus in en tegen Mexico, maar Vicente del Bosque zal voor deze ontmoeting waarschijnlijk geen enkele WK-ganger selecteren. Zo hoeven de acht spelers van Barcelona zich pas op 9 augustus, twee dagen eerder, bij hun werkgever te melden en ontberen zij wedstrijdritme.

Bezig met laden …