voetbalzone

Wereldkampioen schiet Deportivo terug naar Primera División

Daniel Cabot Kerkdijk31 mei 2014, 21:10
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2014, 21:10
Advertentie
voetbalzone

Deportivo la Coruña speelt komend seizoen weer in de Primera División. De club uit Galicië had zaterdag tegen Real Jaén voldoende aan een gelijkspel, maar de noorderlingen promoveerden in stijl. Wereldkampioen Carlos Marchena maakte het winnende doelpunt: 1-0.

Eibar verzekerde zich eerder deze maand al van promotie naar de Primera División en Deportivo stijgt ook rechtstreeks naar het hoogste niveau. De Galiciërs waren in het seizoen 2012/13 naar de Segunda División gedegradeerd. Manuel Pablo, 38 jaar en voormalig lid van Superdepor, en de vier jaar jongere Marchena zijn de bekendste spelers van het huidige Depor, dat rond de eeuwwisseling in binnen- en buitenland furore maakte.

Eibar (70) en Deportivo (69) gaan volgende week op de laatste speeldag uitmaken wie zich kampioen van de Segunda División mag noemen. De derde promovendus wordt bepaald aan de hand van play-offs, waar in totaal vier clubs aan meedoen. Real Murcia, Córdoba, Las Palmas en Sporting Gijón lijken de beste papieren te hebben.

Bezig met laden …