voetbalzone

Wereldkampioen stelt pensioen uit: ‘Ik ga voor de driehonderd goals’

Gijs Freriks12 jun 2014, 19:15
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2014, 19:15
Advertentie

Luca Toni speelt ook volgend seizoen voor Hellas. De 37-jarige spits heeft zijn aflopende contract bij de club uit Verona met één jaar verlengd. Afgelopen seizoen eindigde Toni met twintig doelpunten op de tweede plaats op de topscorerslijst van de Serie A, achter Ciro Immobile.

voetbalzone

Il Bomber, die in 2006 met Italië wereldkampioen werd, is ‘erg blij’ met zijn nieuwe contract, zo vertelt hij aan Sky Italia. “Ik wil doelpunten blijven maken, juichen en mijn team zo goed mogelijk helpen. Ik hoop dat het opnieuw een positief jaar wordt en dat we ons snel veilig spelen. Er heerst een geweldige sfeer bij de club, we kunnen iets moois bereiken.”

Toni, die in het verleden voor onder meer Fiorentina en Bayern München speelde, weet nog niet wanneer hij zijn kicksen aan de wilgen hangt: “Zolang ik er plezier in heb, ga ik door. Het heilige vuur die mij onder meer de wereldbeker heeft opgeleverd, is er nog steeds. Ik houd van het voetbal en wil het aantal van driehonderd doelpunten bereiken.”

De 47-voudig international staat momenteel op 274 officiële treffers, voor club en land. “Dat zou een geweldige mijlpaal zijn. Of ik teleurgesteld ben dat ik niet naar het WK ga? Ik dacht echt dat ik een kans maakte, want er waren weinig spitsen zo goed in vorm als ik. Maar ik moet nu een nieuwe start maken en ga voor Italië juichen”, aldus Toni.

Bezig met laden …