voetbalzone

Wereldkampioen verlaat AC Milan: ‘Hij is emotioneel, hij komt thuis’

Gijs Freriks29 jun 2014, 18:20
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2014, 18:20
Advertentie

Kaká keert terug naar Brazilië. De 32-jarige aanvallende middenvelder gaat op huurbasis voor São Paulo spelen, alvorens hij in maart de overstap maakt naar Orlando City in de Verenigde Staten. Dat bevestigt Ataide Gil Guerreiro, de vicevoorzitter van São Paulo, zondagavond in gesprek met Redaçao SporTV.

voetbalzone

Doordat AC Milan zich niet kwalificeerde voor Champions League-voetbal, kan de 87-voudig international door een speciale clausule in zijn contract vertrekken. Het lijkt er dan ook op dat Kaká van deze optie gebruik gaat maken. “Na zestig dagen onderhandelen zijn alle partijen akkoord, maar de handtekeningen moeten nog wel worden gezet”, vertelt Gil Guerreiro.

“Kaká is erg emotioneel dat hij thuiskomt en hij steekt in grootse vorm. Hij komt naar São Paulo met een geweldige motivatie”, klinkt het. Kaká begon zijn carrière bij Tricolor Paulista en kwam via Milan en Real Madrid opnieuw in San Siro terecht. Afgelopen seizoen was Kaká goed voor zeven doelpunten in dertig competitiewedstrijden.

Het vertrek van Kaká bij i Rossoneri komt niet als een verrassing, want Orlando City maakte afgelopen vrijdag al bekend dat men in onderhandeling was getreden met de wereldkampioen van 2002. Op dat WK in Zuid-Korea en Japan deed Kaká negentien minuten mee.

Bezig met laden …