voetbalzone

Wereldrecord van ‘die Mannschaft’ lonkt voor Oranje na bijzondere reeks

Peter Nusselder27 mrt 2013, 09:16
Laatst bijgewerkt: 27 mrt 2013, 09:16
Advertentie

Het Nederlands elftal slaagt er al enkele jaren in om zich vrijwel probleemloos te plaatsen voor de internationale eindtoernooien en ook kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië is binnen handbereik, nadat vrijdag gewonnen werd van Estland en dinsdag Roemenië met 4-0 verslagen werd.

/

Oranje komt hiermee in de buurt van een wereldrecord, dat momenteel nog in handen is van West-Duitsland. De zege op de Roemenen betekende alweer de veertiende winst op rij in de WK-kwalificatie en de equipe van bondscoach Louis van Gaal passeerde daarmee Mexico; dat land won tussen 1949 en 1957 dertien achtereenvolgende WK-kwalificatieduels .

Die Mannschaft is het enige team dat nu nog tussen Nederland en het wereldrecord staat, meldt het ANP. De West-Duitsers boekten zestien overwinningen op rij tussen 1969 en 1985 en werden in die periode eenmaal ook daadwerkelijk wereldkampioen, in 1974 in eigen land. Oranje kan het record in handen krijgen als de komende interlands tegen Estland en Andorra (in september) en Hongarije (op 11 oktober) gewonnen worden.

Bezig met laden …