voetbalzone

Werkgever Boulahrouz legt miljoenen neer voor aanvalspartner Babel

Bart Kruyt25 jan 2012, 11:18
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2012, 11:18
Advertentie

TSG Hoffenheim raakt na Chinedu Obasi (Schalke 04) nog een aanvaller kwijt. VfB Stuttgart, de werkgever van Khalid Boulahrouz, maakt op de officiële website melding van de komst van Vedad Ibisevic. Wanneer de medische keuring geen roet in het eten gooit, tekent de Bosnische spits nog deze woensdag een contract bij de huidige nummer tien van de Bundesliga.

/

Hoffenheim staat twee plaatsen hoger dan die Schwaben, maar Ibisevic ziet toch een sportieve verbetering in een overstap naar Stuttgart, dat naar verluidt 5,5 miljoen euro overmaakt. Stuttgart wordt de derde Duitse club van Ibisevic, die eerder al bij Alemannia Aachen speelde. Sinds 2007 staat hij onder contract bij Hoffenheim.

De huidige werkgever van Ryan Babel en Edson Braafheid speelde toen nog in de 2. Bundesliga, maar samen met Ibisevic werd promotie behaald. In zijn eerste halfjaar in de Bundesliga maakte Ibisevic direct indruk, met achttien goals in zeventien wedstrijden. Door een blessure kwam hij in de tweede seizoenshelft echter niet meer in actie en moest hij een toptransfer uit zijn hoofd zetten. Ibisevic maakte in totaal 49 competitiegoals in 122 duels voor Hoffenheim.

Bezig met laden …