voetbalzone

Werkgever Dingsdag handhaaft zich ondanks aftrek van 36 punten

Bart Kruyt28 mei 2012, 21:00
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2012, 21:00
Advertentie

FC Sion speelt ook volgend seizoen op het hoogste niveau in Zwitserland. Dat is opmerkelijk, aangezien de club van Michael Dingsdag dit seizoen in totaal 36 punten moest inleveren. De tweevoudig landskampioen was door de voorlaatste plaats op de ranglijst veroordeeld tot het spelen van de play-offs en rekende daarin af met FC Aarau, dat uitkomt in de Challenge League.

Sion won in het eigen Stade Tourbillon met 3-1 van Aarau en dus maakte de 0-1 verliespartij van maandag niets uit. De tweevoudig landskampioen stond tot de 23ste speelronde onderaan in de Axpo Super League, maar door het wegvallen van het failliet verklaarde Xamax Neuchatel steeg Sion opeens op de voorlaatste stek. Tijdens de barragewedstrijden met Aarau redde de club alsnog het vege lijf.

Sion werd dit seizoen uit de Europa League gehaald door de Europese voetbalbond UEFA omdat het spelers had gecontracteerd, terwijl de club een transferembargo was opgelegd. Dat verbod was opgelegd omdat Sion niet-speelgerechtigde spelers had opgesteld. Voorzitter Christian Constantin hoopte de rechtszaak die hij tegen de UEFA had aangespannen te winnen, maar zijn club kreeg uiteindelijk een aftrek van 36 punten.

Bezig met laden …