voetbalzone

‘Wesley Hoedt verkast als alternatief voor Jaïro Riedewald naar LaLiga’

Tim Siekman21 jan 2019, 15:05
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2019, 15:05
Advertentie

Wesley Hoedt gaat Southampton binnenkort inruilen voor een dienstverband in Spanje. De verdediger kan sinds de komst van manager Ralph Hasenhüttl niet meer rekenen op speelminuten. Volgens onder meer El Desmarque en Radio Galega is de 24-jarige Nederlander op weg naar Celta de Vigo, momenteel de nummer zeventien van LaLiga.

Celta hoopte eerder op de komst van Jaïro Riedewald, die bij Crystal Palace niet aan de bak komt. Na weken onderhandelen met de Premier League-club gaat een transfer van de voormalig Ajacied echter niet door, aangezien de clubs niet tot overeenstemming zijn gekomen. Celta de Vigo zou nu beet hebben bij Southampton, dat Hoedt deze transfer zou gunnen.

Hoedt, die nog tot de zomer van 2022 vastligt in Engeland, zal in eerste instantie worden gehuurd van the Saints. Na een huur van een halfjaar heeft Celta de Vigo de mogelijkheid de zesvoudig Oranje-international definitief over te nemen. Maandag zou Hoedt zijn afgereisd naar Spanje en dinsdag kan de deal al wereldkundig worden gemaakt.

Hasenhüttl liet eerder al weten dat Hoedt mag vertrekken. “Het klopt dat dit niet de beste omstandigheden zijn voor Wesley. Datzelfde gold ook voor Manolo Gabbiadini en Steven Davis. Zij hebben nu voor een andere oplossing gekozen, dat is beter voor hen. Voor Wesley kan het hetzelfde zijn. Wij sturen geen spelers weg, maar als hij het gevoel heeft dat hij niet zo wordt gebruikt als hij zelf zou willen, zou hij er wel over na moeten denken.”

Bezig met laden …