voetbalzone

Wesley Sneijder kan niets positiefs benoemen bij PSV: ‘Wat wil je nou?’

Rian Rosendaal25 okt 2023, 10:27
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20
Advertentie

Volgens Wesley Sneijder mag PSV in zijn handjes knijpen met een punt in de uitwedstrijd in de Champions League tegen RC Lens. Volgens de analist was het middenveld van de Eindhovenaren duidelijk de zwakke schakel in het Stade Bollaert-Delelis. Sneijder is dan ook pessimistisch gestemd wat betreft de ontmoeting met Lens in Eindhoven van begin november.

"Een punt is vanavond (dinsdagavond, red.) het maximale. Ik vind dat PSV vanavond een punt gewonnen heeft", concludeerde Sneijder na afloop in de studio van RTL7. "Alleen ga je dan kijken of er een stukje perspectief is voor over twee weken (de return tegen Lens, red.). Dat heb ik niet gezien vanavond. Ik ben bang dat het ook thuis niet gaat lukken tegen deze ploeg."

"Het is een vrij stugge en fysieke ploeg. En als je dan ziet dat je zó slordig bent in balbezit, wat eigenlijk de kracht is van PSV. En dat het hele middenveld overlopen wordt. Moet je kijken hoe je hier staat. De voorhoede en de achterhoede en wat daar tussen staat. Eigenlijk wat we vantevoren al zeiden: op het middenveld, daar moet je de slag winnen. Maar elke keer was dit zo", analyseerde de oud-middenvelder een van de diverse momenten van balverlies van de bezoekers.

"Lens kwam er steeds doorheen en het is dat ze het niet goed uitspeelden. Een aantal keren creëerden ze wel wat, maar dat leidde gelukkig voor PSV maar tot één goal", verwees de kritische Sneijder naar de 1-1 van Elye Wahi in de 65ste minuut. "En dit is eigenlijk wel een merkwaardig moment. Kom op, gewoon meeverdedigen." De analist zag doelpuntenmaker Johan Bakayoko niet direct meelopen met Kevin Danso op het moment dat de Lens-verdediger aanvallende intenties toonde.

voetbalzone

Bakayoko
"Die Danso schoof steeds in en het is dat hij de bal niet goed meeneemt naar voren. Maar dat was wel een speler die steeds opkwam op het middenveld. Dat moet je weten op een gegeven moment, om daar de balans te houden op het middenveld. Joey Veerman en Jerdy Schouten keken maar steeds om zich heen, waardoor er steeds een countermogelijkheid was, al wil ik het niet eens zo noemen", was Sneijder ook niet heel erg onder de indruk van het aanvalsspel van de thuisclub.

"Dit zijn gewoon afspraken. Je zorgt gewoon dat je op het middenveld goed staat", deelde Sneijder in zijn uitgebreide analyse een onvoldoende uit aan de middenvelders van PSV. "En dat je elkaar helpt daarin. Er moet een hoop gebeuren wil je deze ploeg over twee weken wél verslaan." PSV staat op 8 november tegen Lens in het eigen Philips Stadion.

Miscommunicatie
Sneijder zag tot slot nog een curieus moment tijdens de tweede helft van Lens - PSV. Hirving Lozano zette druk op de verdediging, terwijl Schouten richting zijn eigen helft sprintte. "Dat zijn afspraken. Wat wil je nou? Misschien moet je ook wel zeggen: 'We gaan dit punt koesteren'. Maar doe dat wel met zijn allen. De een zette druk en de ander ging achteruit lopen. Waardoor er een gat ontstond op het middenveld. En nogmaals, we treden in herhaling, ze mogen blij zijn met een punt."

Bezig met laden …