voetbalzone

Wesley Sneijder neemt duidelijk standpunt in over toekomst Maurice Steijn

Mart van Mourik22 okt 2023, 20:59
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:46
Advertentie

Wesley Sneijder vindt niet dat Maurice Steijn verantwoordelijk is voor de sportieve malaise bij Ajax. De oud-international laat in een video-item van Vandaag Inside weten dat hij een ontslag vanwege de ‘geldende voetbalwetten’ zou begrijpen, maar de analyticus zou er niet achter staan.

“Wat moet je doen? Wat kan die man eraan doen? Heel weinig”, concludeert Sneijder in de avond na de 4-3 nederlaag van Ajax tegen FC Utrecht. “Het maakt niet uit welke trainer je daar neerzet. Het materiaal is niet goed genoeg, dus daar ga je heel moeilijk iets van maken. Ik vind het te makkelijk om de trainer daar nu de schuld van te geven.”

“Natuurlijk moet er iemand een keer aangesproken moeten worden op de slechte resultaten bij Ajax. Uiteindelijk zal hij ook wel degene zijn die geslachtofferd gaat worden, want zo werkt dat in de voetballerij. Maar ik zou het niet terecht vinden.”

“Ik maak hem niet dagelijks mee, dus ik weet natuurlijk niet hoe zijn trainingen en besprekingen zijn”, benadrukt Sneijder. “Maar je ziet wel aan alles dat er gewoon een tekort aan kwaliteit is in de selectie. Daarom wil ik dus Maurice Steijn niet alleen verantwoordelijk houden.”

“Het is de wet van de voetballerij, maar in dit geval vind ik het bij Ajax een ander verhaal. Hij heeft totaal geen inspraak gehad in het spelersbeleid en hij moet er wat mee gaan doen. Ik zou het niet terecht vinden, maar gezien de voetbalwetten zou het een zeer logische keuze zijn als hij vertrekt.”

Verder laat Sneijder weten veel vertrouwen te hebben in de kennis en ervaring van Louis van Gaal, die momenteel de Raad van Commissarissen adviseert. “We weten van Louis ook dat hij straks een aardige vinger in de pap wil hebben en dat straalt hij ook uit. Ik denk wel dat hij het recht gaat breien. Het zal niet makkelijk zijn en er moet een hoop gebeuren.”

Zelf wil de oud-middenvelder voorlopig nog niet denken aan een rol bij de club. “Louis heeft niet gebeld. Of het nog gaat gebeuren, weet ik niet. Ik zit op dit moment niet op een belletje van Louis te wachten”, besluit Sneijder. “Hij mag mij altijd bellen en ik vind het leuk om met hem te praten, zeker ook over de situatie van nu, maar het is niet zo dat ik nu al sta te springen. Ik ben druk zat.”

Bezig met laden …