voetbalzone

Wesley Sneijder over verwachte orkaan van geluid tijdens Nederland - Turkije: ‘Dat gaat wel een dingetje worden’

Jonathan van Haaster06 jul 2024, 16:58
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:34
Advertentie

Wesley Sneijder gelooft dat de Turkse fans een rol gaan spelen tijdens Nederland - Turkije zaterdagavond. De oud-middenvelder, die een glansrijk verleden heeft als speler van Galatasaray, denkt dat er van communicatie weinig sprake zal zijn tijdens de kwarfinale op het EK.

"Dat gaat wel een dingetje worden", doelt Sneijder tegenover ESPN op de passie die de Turkse fans met zich meebrengen. "We weten allemaal dat we vanavond een verkapte uitwedstrijd spelen."

"De Turken zullen massaal aanwezig zijn. Daar moet je tegen gewapend zijn. Dat moet je ook van tevoren al weten. Dat als je balbezit hebt, zij massaal gaan fluiten en dat je weinig kan doen in de communicatie en in de coaching."

"Dat moet je meenemen naar de wedstrijd. Voor de rest moet je je eigen wedstrijd gaan spelen, maar ik verwacht wel een fantastische sfeer vanavond (zaterdagavond, red.)."

Sneijder voorspelde voor de start van het toernooi dat Oranje de halve finale zou bereiken. "Dan heb je geen rekening gehouden met dit scenario, dat je aan de andere kant (van het schema, red.) terecht bent gekomen."

"Ervan uitgaande dat Nederland wint vanavond, krijg je England of Zwitserland. Dat zijn geen verkeerde tegenstanders, maar het moet kunnen", sluit een hoopvolle Sneijder af.

Zwitserland en Engeland trappen om 18:00 uur af en dus weet Oranje voor aanvang van de wedstrijd tegen Turkije (21:00 uur) al welke ploeg het zal treffen in de halve finale, áls Turkije aan de kant wordt gezet.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …