voetbalzone

West Brom-speler krijgt totale kortsluiting en geeft rake vuistslag in oefenduel

Mart van Mourik27 jul 2024, 23:04
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2024, 10:36
Advertentie

De vriendschappelijke wedstrijd tussen West Bromwich Albion en RCD Mallorca is volledig uit de hand gelopen. Na een duel op het middenveld tussen Samuel Samú Costa en Jayson Molumby werd laatstgenoemde dusdanig woest dat hij een rake vuistslag uitdeelde aan zijn tegenstander.

Na een overtreding van Mallorca-middenvelder Samú kreeg Molumby kortsluiting. De middenvelder van West Brom ging tegen het hoofd van zijn opponent staan en deelde vervolgens een vuistslag met rechts uit. Teamgenoten moesten tussenbeide komen.

Beide spelers vertrokken direct naar de kleedkamer. Samú werd op zijn vingers getikt door Mallorca-trainer Jagoba Arrasate, maar de middenvelder reageerde met een ‘agressieve beweging’ op de correctie van zijn coach. Mundo Deportivo weet dat het duo vervolgens ruziënd naar de kleedkamer liep.

Door te ruziën met zijn trainer voorspellen diverse Spaanse media dat de kans op speeltijd voor Samú de komende weken klein is. De Portugees staat er in Spanje om bekend een notoire kaartenpakker te zijn die bovendien het bloed onder de nagels van zijn tegenstanders vandaan haalt.

Afgelopen seizoen pakte Samú negen keer geel in het shirt van Mallorca; een schijntje van het aantal gele kaarten dat hij bijvoorbeeld in het seizoen 2020/21 in dienst van Almería kreeg: zeventien.

Wat de gevolgen zijn voor Molumby is vooralsnog onduidelijk. Ook de reden waarom hij zó door het lint ging na de overtreding is niet bekend.

Het oefenduel ter voorbereiding op komend seizoen eindigde uiteindelijk in een overwinning voor Mallorca (0-1). David López maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …