voetbalzone

West Bromwich en Stoke City richting Premier League

04 mei 2008, 18:03
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2008, 18:03
Advertentie
Stoke City heeft op de laatste speeldag in het Engelse Championship net als West Bromwich Albion promotie naar de Premier League afgedwongen. Leicester City voegde zich bij de reeds gedegradeerden Scunthorpe United en Colchester United.

West Brom zelf won met 2-0 bij de Queens Park Rangers, waarmee de ploeg zich definitief verzekerde van de eerste plaats. Het 0-0 gelijke spel van Stoke City bij Leicester, betekende voor de bezoekers de tweede plaats én dus een plek in de Premier League, terwijl de opponent net een punt te kort kwam om Coventry City in te halen en zo degradatie naar de League One af te wenden.

Hull City, dat op vooraf aan de laatste speeldag nog kans maakte op rechtstreekse promotie, mag zich samen met Bristol City, Crystal Palace en Watford gaan mengen in de play-offs om het laatste ticket voor Europa’s meest spectaculaire competitie.

Nummer drie Hull neemt het in de halve finale op tegen Watford, dat als zesde eindigde. De nummers vier en vijf Bristol en Crystal Palace zullen elkaar eveneens betwisten met als inzet de finale.

De feiten op een rijtje:

Gepromoveerd naar Premier League:
West Bromwich Albion en Stoke City

Play-offs om derde Premier League-plek:
Hull City – Watford
Bristol City – Crystal Palace

Gedegradeerd naar League One:
Leicester City, Scunthorpe United en Colchester United
Bezig met laden …