voetbalzone

West Ham en Blackburn bereiken overeenstemming over McCarthy

Daniel Cabot Kerkdijk26 jan 2010, 18:18
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2010, 18:18
Advertentie

Benni McCarthy verandert waarschijnlijk nog deze week van werkgever. West Ham United maakt dinsdag bekend dat zij overeenstemming met Blackburn Rovers heeft bereikt over de komst van de aanvaller. De Londenaren moeten nog met de Zuid-Afrikaan om de tafel om over diens persoonlijke voorwaarden te praten.

/

McCarthy klaagde dit seizoen al enkele malen over zijn gebrek aan speelminuten op Ewood Park, en liet de afgelopen trainingen van The Rovers schieten. "Het enige waar een voetballer tegenwoordig trouw aan is, is aan zichzelf", verklaarde Blackburn-manager Sam Allardyce. McCarthy hoopt in dienst van West Ham een plek in de selectie van Zuid-Afrika voor het komende WK te veroveren.

De voormalig speler van onder meer Ajax kwam medio 2006 over van FC Porto. Dit seizoen deed Allardyce in competitieverband slechts veertien keer beroep op de Zuid-Afrikaan, die in totaal 52 doelpunten maakte. Blackburn zal met de inkomsten naar een vervanger zoeken. James Beattie (Stoke City) en Eidur Gudjohnsen (AS Monaco) worden de laatste dagen aan de nummer twaalf gelinkt.

Bezig met laden …