West Ham met speels gemak langs Derby

10 nov 2007, 16:56
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2007, 16:56
De terugkeer van Derby County op het allerhoogste Engelse platform verloopt vooralsnog niet over rolletjes. De hekkensluiter kreeg in het eigen Pride Park een veeg om de oren van West Ham United: 0-5.

Na een half uur spelen schoot Nolberto Solano namens de bezoekers nog een vrije trap op de lat, maar drie minuten voor rust viel toch de gezochte openingstreffer. Lee Bowyer werkte een pass van Carlton Cole achter Rams-goalie Stephen Bywater.

In de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf liepen de Londenaren simpel uit. Matthew Etheringthon rondde in de 51e minuut een één-twee met Bowyer af en vier minuten later ging een schot van Jonathan Spector via Eddie Lewis over de lijn.

Opnieuw Bowyer (59’) en Solano (69’) completeerden de Londense zege. Bowyer profiteerde uit een pass van John Pantsil van slap verdedigingswerk van Derby en Solano schoot uit een vrije trap de vijfde treffer van The Hammers binnen.