voetbalzone

West Ham niet onder de indruk: biedingsoorlog Man City en Arsenal gaat door

Mart van Mourik27 jun 2023, 09:55
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2023, 09:55
Advertentie

West Ham United heeft het openingsbod van Manchester City op Declan Rice van tafel geveegd, zo melden onder meer David Ornstein namens The Athletic en Fabrizio Romano. The Citizens waren bereid een transfersom te betalen van 93 miljoen euro plus circa 12 miljoen euro aan bonussen. Arsenal zag eerder deze week ook al een bod van 90 miljoen pond inclusief bonussen, omgerekend zo’n 105 miljoen euro, op de Engels international door the Hammers afgewezen worden.

West Ham United zou niet onder de indruk zijn geweest van het openingsbod van City, dat direct van tafel werd geveegd. Transfermarktexpert Romano meldde maandagavond, voordat City uitsluitsel had gekregen van the Hammers, dat Arsenal zich niet wil laten kennen en zo spoedig mogelijk met een nieuw bod zou komen. Romano doet nog geen uitspraken over het aanstaande voorstel van the Gunners. Volgens eerdere berichtgeving is City overigens bereid nog veel verder te gaan dan het openingsbod dat nu op tafel ligt.

Rice en Mateo Kovacic moeten het middenveld van City versterken nu Ilkay Gündogan transfervrij vertrokken is naar Barcelona. Rice's contract bij West Ham loopt medio 2024 af, al heeft de club nog wel een eenzijdige optie om deze verbintenis met een jaar te verlengen. David Sullivan, voorzitter van West Ham, zei na de winst van de Conference League echter dat hij verwachtte dat Rice zijn laatste wedstrijd voor de club had gespeeld. Bovendien wil de middenvelder zelf ook een toptransfer maken.

Voor manager Mikel Arteta heeft de komst van Rice deze zomer de hoogste prioriteit. Arsenal zag afgelopen woensdag een bod van 105 miljoen euro afgewezen en wil zich niet laten afbluffen door the Citizens. Bij Arsenal geldt Rice als mogelijke opvolger van Granit Xhaka, die aast op een transfer naar Bayer Leverkusen. Rice speelde de afgelopen jaren maar liefst 245 officiële wedstrijden voor de Engelse middenmoter. Daarin was hij goed voor vijftien doelpunten en dertien assists.

Bezig met laden …