voetbalzone

West Ham slaat slag en haalt viervoudig kampioen op bij Anderlecht

Bart Kruyt18 jun 2014, 13:22
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2014, 13:22
Advertentie

Cheikhou Kouyate zet zijn loopbaan voort in de Premier League. De verdediger annex middenvelder van Anderlecht werd ook in verband gebracht met grote clubs als Valencia en Napoli, maar zet zijn handtekening onder een vierjarig contract bij West Ham United. Anderlecht meldt op de website van de club dat er inmiddels een akkoord is bereikt over een transfersom.

voetbalzone

Het is niet bekend wat West Ham betaalt voor de begeerde Kouyate, die in 2008 overkwam van FC Brussels en 205 officiële wedstrijden speelde voor Anderlecht. Hij werd in vier van de vijf seizoenen kampioen en pakte ook nog eens drie supercups. Door de vele interesse was het wel duidelijk dat hij deze zomer zou gaan vertrekken en de keuze is op een avontuur in Londen gevallen.

"Ik heb vele mooie jaren gekend bij Anderlecht ,maar nu ben ik klaar voor een nieuwe stap", aldus Kouyate. "Ik wil meneer Van Holsbeeck (algemeen directeur Herman Van Holsbeeck, red.) bedanken om mij naar paars-wit te halen, want hier heb ik mijn carrière kunnen lanceren. Nu is het aan mij om me te bewijzen in de beste competitie van de wereld." Van Holsbeeck zegt dat Kouyate veel betekend heeft voor Anderlecht en dat hij daarom deze transfer verdient.

Bezig met laden …