voetbalzone

West Ham United accepteert bod: Declan Rice wordt duurste Brit aller tijden

Jonathan van Haaster28 jun 2023, 21:12
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 21:12
Advertentie

Declan Rice wordt spoedig de nieuwste aanwinst van Arsenal. Transfermarktexpert David Ornstein meldt dat West Ham United het bod van the Gunners heeft geaccepteerd. Arsenal betaalt 100 miljoen pond plus 5 miljoen pond aan 'makkelijk haalbare' bonussen voor de Engels international, wat neerkomt op 116 miljoen euro plus een kleine 6 miljoen euro. Eerder op de woensdagavond maakte Arsenal de komst van Kai Havertz al officieel. De aankondiging van Rice wordt snel verwacht.

De transfersaga van Rice hield voetbalminnend Engeland al wekenlang in zijn greep. Arsenal leek lange tijd de enige serieuze kandidaat te zijn voor de middenvelder, totdat Manchester City zich ook officieel meldde bij West Ham. Na het laatste bod van Arsenal, dat naar nu blijkt is geaccepteerd voor West Ham, trok City zich terug. De club van manager Josep Guardiola had geen trek in een biedingenoorlog en besloot daarom om, na langdurig overleg, de strijd om de felbegeerde handtekening van Rice op te geven. Arsenal lijkt nu dus definitief beet te hebben. Rice wordt de duurste Engelse voetballer aller tijden. Momenteel heeft Jack Grealish dat record nog in handen. City betaalde in de zomer van 2021 ruim 117 miljoen euro aan Aston Villa voor zijn komst.

Arsenal begon zijn jacht op Rice met biedingen van 87 miljoen euro en 110 miljoen euro, die allebei naar de prullenbak werden verwezen. Met name manager Mikel Arteta bleef zich inzetten voor de komst van de Conference League-winnaar en die inspanningen lijken nu beloond te worden. Transfermarkgoeroe Fabrizio Romano voegt toe dat het papierwerk wordt voorbereid en binnen 24 uur wordt gecheckt door beide ploegen, waarna de komst officieel bevestigd kan worden. Arsenal heeft al wekenlang een persoonlijk akkoord bereikt met Rice, die volgens The Daily Mail minimaal een kleine 300.000 euro per week gaat verdienen. De krant schrijft dat het vaste gedeelte van de transfersom, 116 miljoen euro, wordt uitbetaald over de komende vier jaren.

West Ham wilde eigenlijk dat het vaste bedrag vanaf 2025 in twee termijnen zou worden uitbetaald, maar dat bleek geen onoverkomelijk probleem. Rice, die de komende jaren het middenveld van Arsenal moet leiden, speelde de afgelopen jaren maar liefst 245 officiële wedstrijden voor West Ham. Daarin was hij goed voor vijftien doelpunten en dertien assists. Ook groeide Rice uit tot een vaste waarde bij Engeland. Tijdens het uitgestelde EK van 2021 én het WK van 2022 was hij een reguliere basisspeler onder bondscoach Gareth Southgate. Het hoogtepunt van zijn nog prille carrière beleefde Rice begin deze maand, toen hij als aanvoerder van the Hammers in Praag de Conference League-beker mocht liften.

Bezig met laden …